Pohjoismainen talouskeskustelu Helsingissä

Puolueryhmän puheenjohtaja Juho Eerola on syystäkin innoissaan: "Meillä on erinomainen esiintyjäkaarti, joten keskustelua varmasti syntyy. Sen lisäksi aiheet ovat erittäin mielenkiintoisia ja ajankohtaisia."

Seminaarissa käsitellään erilaisia talous- ja rahapolitiikkoja Pohjolassa. Viiden maan alueella on useita variantteja: Suomella on euro, Tanska on sitonut kruununsa euroon, Ruotsi on luvannut jollakin aikataululla liittyä euroon, ja Euroopan unionin ulkopuoliset Islanti ja Norja ovat pitäneet kumpikin oman kruununsa. Islannin tapauksen tekee erityisen mielenkiintoiseksi myös muutaman vuoden takainen raju talouskriisi, josta maa on alkanut päästä kuiville. Olemassa olevien ratkaisujen lisäksi julkisuuteen nousee aina välistä kaavailuja yhteispohjoismaisesta valuuttaunionista.

Nordisk frihedin talousseminaari ei kuitenkaan pyri liputtamaan yhden tietyn vaihtoehdon puolesta. "Tarkoitus on käsitellä aihetta mahdollisimman laajasti, avoimesti ja ehkä hieman filosofisestikin", Eerola toteaa. "Meille tärkeintä on se, että pohjoismaisesta taloudesta käydään keskustelua. Muutenkin haluamme tuoda Pohjoismaita enemmän esille kansalaisten arjessa. Se on yksi meidän ryhmämme tärkeimmistä tavoitteista."

Seminaari Money and Finances in Norden järjestetään Kansallismuseon auditoriossa 13.9. klo 9-12. Tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessa www.nordiskfrihed.org.