Vapaa Pohjolan kesäkokous Porissa – ryhmä tutustui palomiesten työhön

Vapaa Pohjola ryhmä piti kesäkokouksensa 2.-3. elokuuta Porissa. Kokouksen tärkeänä teemana oli palomiesten työstä johtuva syöpäriski. Ryhmä vieraili Satakunnan pelastuslaitoksen alueella, jossa sille esiteltiin erilaisia pelastustilanteita sekä kerrottiin varotoimista palomiesten syöpäriskin pienentämiseksi.

Ryhmä on tehnyt Pohjoismaiden neuvostossa jäsenaloitteen palomiehillä esiintyvien syöpäsairauksien korvattavuudesta ammattitautina. Asia on ollut esillä eri Pohjoismaissa, mutta palomiesten ammattitautiluokitus on Pohjoismaissa silti vielä kehittymätöntä verrattuna esim. Pohjois-Amerikkaan.

Ryhmä vieraili myös mm. Porin kaupungintalolla, jossa he saivat kuulla kaupungin hallinnoimisesta ja kaupungintalon mielenkiintoisesta historiasta.

Jan Erik Messman ja Mikkel Dencker Porin kaupungintalolla.
Jan Erik Messman ja Mikkel Dencker Porin kaupungintalolla.